tiistai 30. heinäkuuta 2019

26. SUPERBIKEN SM-KISAT, ALASTARO 27.-28.7.

Alastaron viikonloppu on perinteisesti se seuratuin kilpailutapahtuma Road racingin piirissä ja tänä vuonna mukana oli myös kovia kuljettajia sarjan ulkopuolelta. Tämä lisäsi oman mausteensa kisoihin ja kovat ajat saatiinkin historian kirjoihin. Oma ajo sujui perjantaina ihan ok, mutta haasteena oli saada renkaat toimimaan uudella asfaltilla, jossa pito oli valtavan hyvä. Tuloksena siis kasa kuluneita renkaita vailla varsinaista ahaa-elämystä toimivasta setupista. Lauantain aika-ajossa sain ajettua ekalla yrityksellä jonkinlaiset ajat, mutta kun kävin vetämässä happea ja tarkastamassa takarenkaan kunnon ja palasin radalle, niin sain ajettua oman uuden ennätyksen! Tason ollessa omasta mielestäni järjettömän kova, niin omalla enkalla päästiin ruutuun 19.

Lämpötila oli kaikkina päivinä yli 30 asteen, joten pyörä ja mies olivat tiukassa testissä. Lauantain kisassa en saanut pidettyä haluttua vauhtia missään vaiheessa vaan kilpailun tulos oli pettymys. Jostain syystä sama toistui myös sunnuntaina ja kisasta jäikin suuhun sitä perinteistä, katkeraa kalkkia. Pystyssä sentään pysyttiin, mutta se tuntuu laihtalta lohdukta. Pakko ottaa revanssi ja mennä radalle uudelleen ensi viikonloppuna katsomaan josko Alastaron uusi pinnoite saataisiin kuitenkin kesytettyä hieman paremmin.

Muuten viikonlopusta ei ole kauheasti kerrottavaa. Corseneron ja Brandtin avulla tapahtumaan saatiin luotua tarjoilut sponsoreille ja mukana oli myös tapahtumaa varten pantu oma olut, joten jotain kivaa ja erilaista oli kuitenkin olemassa. Toivottavasti kaikille jäi tästä mieluisa kokemus ja uusille henkilöille oli kiva tutustua lajiin polttavan kuumissa olosuhteissa. Kiitokset vaan järjestelyissä auttaneile henkilöille ja toivottavasti tälle saadaan jatkoa!

Plussaa:
  • aika-ajossa tuli oma ennätys
  • uusi pinnoite oli todella tasainen
  • mukana oli Suomen parhaimmisto ajamassa kilpaa
Miinusta:
  • kisavauhti oli huono
  • oikeaa asetusta alustaan ja renkaisiin oli vaikeaa löytää
  • en pystynyt voittamaan kuumaa keliä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti