lauantai 7. huhtikuuta 2018

12. Ystävien ja sponsorien tuki


Ei tätäkään puuhaa olisi kiva tehdä, jollei olisi mukana nippu huikeita ihmisiä. Haluaisinkin kiittää tulevan kauden osalta erityisesti seuraavia henkilöitä ja yrityksiä: Lehtelän autokoulu Jani, RK Eristys Lasse, Corsenero Japi, Kallio Racing Vesa, Sanna, Maarit, Sirkka, Osku, Antti, Juha T., Tuomo, Anssi, Jari, Ile, Tomi K., Roope, Emppu, Juha K., Tomi P., Biketeam Vantaa Tommi ja Tomi, MP-Tuki Jussi, Jukka ja Soili, Org kokonaisuudessaan.


Mitä tää lysti maksaa – onko tässä mitään järkeä?

Numeroa vaille valmis radalle!


Tähän osaan en viitsi lähteä mitään varsinaisia kokonaiskustannuksia yksityiskohtaisesti laskemaan, mutta jotain hintoja voin laittaa, että pääsette enemmän kärryille. Kokonaisuudessaan harrastuksen hinta kuitenkin riippuu omasta omistautumisasteesta tai hulluuden määrästä – miten sitä kukin mielessään arvioi. Ratapäivien hinnat ovat radasta ja ajoista riippuvaisia, mutta pöyrivät noin 45-100 euron nurkilla. Halvalla hinnalla ei saa koko päivää eikä ambulanssia radan varteen päivystämään. Kalliilla saa molemmat. Bensaa, ruokaa, majoitusta ja eväitä kuluu myös, joten niiden hintaa jokainen varmaan osaa itse arvioida. Bensaa kuluu ehkä noin 20 l/päivä. Renkaat ovat suurin yksittäinen kuluerä. Eturenkaan hinta on noin 100-170 euroa ja takarenkaan 150-230 euroa. Nämä kaikki riippuvat koosta, merkeistä ja mistä renkaat haluaa ostaa.

Ja vastaus otsikon kysymykseen – onko tässä mitään järkeä, on ja ei. Omasta mielestäni on erittäinkin paljon, mutta jonkun toisen mielestä ei lainkaan. Toisaalta itse pidän alkoholin kaatamista kurkusta alas ja rahan hukkaamista tuolla tavoin itsensä turmelemalla erittäin hölmönä (toki joskus tuokin on hauskaa), mutta jonkun mielestä se lienee parasta viihdettä mitä rahalla saa. Eli kysymys lienee omasta arvomaailmasta ja katsontakannasta. Ehkä lähinnä kysy on siitä, että mistä sen oman onnellisuutensa kaivaa. Minulle se on pienistä asioista nauttimista, ihmisten auttamista, nauramista, toisen arvostamista ja tietenkin kiitollisuutta. Noihin ei tarvitse rahaa, mutta prätkäilyyn tarttee. Siihen voi upottaa niin paljon kuin vain kehtaa ja on varaa.

Miksi siis vertasin onnellisuutta tässä asiassa? Itse olen onnellinen varikolla ollessani niiden ihmisten parissa keistä välitän ja saan harrastaa heidän kanssaan sitä mistä se hymy kuitenkin kypärän sisään hiipii eli kiihdyttää mutkasta ulos toisen imussa, vähän eri linjalla aiemmin avaten ja tietäen, että kohtaa pääsee ohi. Eturengas alkaa nousta kohti taivasta ja sinfonia korvissasi alkaa nousta. Kaasu täysin auki, ei ole välilä oletko teini vai jo varttuneempi motoristi, sillä tunne kasvavasta vauhdista huumaa sinut ja vaihdat isompaan saadaksesi etrenkaan taas asfalttiin ennen seuraavaa jarrua ja mutkaa. Onko sillä väliä mitä se maksaa, jos on noin kivaa? Ja vielä yksi kierros, yksi uusi takarengas, yksi uusi ratapäivä ja siitä se sitten lähtee... Kuka noita enää laskee?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti