maanantai 2. huhtikuuta 2018

3. A-kortti


Ajokortti

Moottoripyöräkorttia tarvitaan tämän harrastuksen aloittamiseen. Tai ei tavallaan välttämättä, mutta noin normaalin kaavan mukaan pitää ajaa ajokortti ja luultavammin ensin ajaa tiellä, jotta huomaa tien olevankin vähän tylsä paikka laitteelle, jossa olisi potentiaalia kolminkertaiseen maantienopeuden ylitykseen. Tämän havaittua haluaakin päästä paikkaan, jossa riskit ovat hallittuja ja nopeudet vapaita -> suuntana siis moottorirata.

Edellinen siis esimerkkinä harrastuksen aloittamiseen ”normaalia” väylää pitkin eli ensin siis ajetaan kortti ja sitten mennään liikenteen sekaan ostetulla moottoripyörällä. Epänormaali lienee se, että ei aja korttia, ostaa suoraan ratapyörän ja suuntaa radalle. Tällaisesta en ole itse kuullut, mutta itse olen sen verran sulkeutun yksilö etten tietenkään ole kaikkien kanssa tästä aiheesta jutellut ja tämän vuoksi olen vajaavaisella tiedolla kykenemätön tekemään aiheesta suurempaa stereotypistä linjausta. Itse ajoin kortin vanhemmalla iällä, kun muutin sellaiseen residenssiin, mikä mahdollisti pöyrän säilytyksen muuten kuin katupysäköinnillä. Taisin tuolloin olla 32-vuotias. Ajokortin saantipäivä on minulle jäänyt erityisesti mieleen.

Aiemmin olin vain ajanut mopolla kultaisella PV-Monkey –aikakaudella. On siis oikeutettua kysyä, että muuttuiko oma mieli vain pelkästään oman autotallin myötä - ei muuttunut. Kun käy tavallisesti päivätöissä vieraalla, niin ei tarvitse haaveilla äkkirikastumisesta eikä jännittää mitä tekisi isoilla rahoilla. Tämän vuoksi älysin Tekniikan maailmaa lukiessani etten tulisi ikinä saamaan tarpeeksi rahaa, jotta voisin ostaa itselleni testissä ollutta Audi R8 Spyderiä. Sen sijaan testissä olleista keskikokoisista nakupöyristä minulla olisi varaa hankkia mikä vain! Niinpä tuolla hetkellä sen tajusin. Mulla oli aina ollut haaveena väärä laji eli kaksi pyörää liikaa. Kaiken parasta oli, että testin pyöristä suurin osa kiihtyi nollasta sataan nopeammin kuin tuo Audi. Mitä olisikaan tapahtunut, jos olisin tämänkin tajunnut vähän aiemmin? Oisin ehkä jo haudassa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti